در این روستا یک مدرسه پسرانه ویک مدرسه دخترانه وجود دارد،ویکی از اساسی ترین مشکلات این روستا کمبود کلاس و معلم برای دانش اموزان است .(عکس از وضعیت مدارس کلوکان)
بر پهنه ی گسترده گیتی در محل تلاقی خاورمیانه با سرزمین عجایب (هندوستان) قومی به سر میبرد که کمتر کسی در دنیا وجود دارد که آنها را نشناسد. قدمت تاریخی این قوم و زمان استقرار آن در این منطقه محروم طبیعی، و اینکه چه چیزی بلوچ را وادار به سکونت در این مثلث خشک و خشن نموده برای کسی کاملا روشن نیست.
بلوچ قومی از اقوام مختلف دنیا مانند عرب، افغان، ترک، کرد و ... است. وطن اصلی بلوچها، بلوچستان است که در کتابهای تاریخی قدیم بنام "مکران" یاد شده است. این نام در زمان سلطنت نادر شاه افشار به "بلوچستان" تغییر یافت.
لباس بلوچ یک پوشش است اما نه از آن دست پوششهایی که اصالت فرهنگی ندارد. لباس مردم غیور سیستان و بلوچستان، فقط یک پوشش نیست بلکه این پوشش پشتوانه ای به قدرت فرهنگ یکی از اصیل ترین اقوام ایرانی را به دنبال دارد .
یک لباس ساده، پیراهنی گشاد و شلورای ساده با رنگی روشن درست به رنگ دلهای بی آلایش مردمان باصفای استان وسیع کویری کشور.
لباس بلوچ یک پوشش است اما نه از آن دست پوششهایی که اصالت فرهنگی ندارد. لباس هایی همانند بلوز و شلوار، یا کتهایی که سالهاست در خلا توجه به لباس ملی اقوام اصیل ایرانی با دیکته از آن سوی مرزها شکل و شمایلش کمی تغییر می کند تا مد روز شود. لباس مردم غیور سیستان و بلوچستان، فقط یک پوشش نیست بلکه این پوشش پشتوانه ای به قدرت فرهنگ یکی از اصیل ترین اقوام ایرانی را به دنبال دارد .
هيدوچ از توابع شهرستان سراوان است كه در 90 كيلومتري مركز شهرستان قرار دارد. از شمال به شهر سوران، از جنوب به بخش آشار و شهرستان سرباز، از مشرق به بخش مرزي بمپشت و از غرب به شهر زابلي ارتباط دارد.
شهر هيدوج در نيمه دوم سال 1383 با يك هزار و سيصد نفر جمعيت، كم جمعيتترين و با 5/3 كيلومتر مربع كوچكترين شهر كشور با درجه يك تاسيس گرديد. .......
یکی از مهم ترین اثار باستانی روستای کنت قلعه ای می باشد.که در ۱۵ کیلومتری بخش هیدوچ و در ۴۵ کیلومتری شهرستان سیب وسوران قرار دارد.که این قلعه از دوره قاجاره برای ما باقی مانده است. که این قلعه توسط مردم عادی و با زور حاکم قدیم در سه طبقه ساخته شده است که طبقه اول را غلامان کنیزان و محل اسطبل اسب نگاه داری گاو و گوسفند های حاکم بوده است
(آماری که برای این شهرستان جدیدالتاسیس قید نگردیده است در شهرستان سراوان آمده است.)
شهرستان سیب و سوران باوسعت حدود 6780 کيلومتر مربع معادل 6/3 درصد مساحت استان را به خود اختصاص داده است. شهرستان سیب و سوران از شمال به خاش و سراوان و از شرق به سراوان از غرب به زابلی و از جنوب به سراوان و سرباز ....
روستاي کلوکان از نظر امکانات آموزشي در سطح خيلي پایینی قرار دارد و با توجه به اينکه تعداد محصلان این روستا زیاد بوده ولی تا حالا مکان آموزشی مناسبی برای آنها درست نشده است
جهت مشاهده ادامه متن و عکسها روی ادامه مطلب کلیک کنید
جوانان روستای کلوکان به منظور خدمت رسانی به اهالی روستای کلوکان و حل مشکلات آنها و پیشرفت روستای کلوکان اقدام به تشکیل شورای جوانان ازبین جوانان تحصیل کرده و دلسوز نموده است.
دهيار روستاي كلوكان با كمك جوانان اقدام به چراغاني كردن همه خيابانها و كوچه ها روستا كرده است ، اين چراغاني كردن كه يك هفته به طول انجاميد نتيجه خوب و راضي كننده ايي داشته است .
اسامي بعضي از جوانان كه در اين چراغاني كردن كمك زيادي كرده اند به شرح ذيل است :
۱- محمد رفيع فرزند هان محمد ۲- يونس فرزند حاجي جمعه ۳- ياسين فرزند حاجي صديق ۴- داوود فرزند محمد ۵- اصغر فرزند علي ۶- نويد فرزند محمد ۷- سالم فرزند حاجي جمعه ۸- محمد رفيع فرزند يارمحمد ۹- عالم فرزند عبدالرحمن ۱۰- اسلم فرزند صابحان ۱۱- بشير فرزند اعصا ۱۲-اسلم فزرند رضايي ۱۳- فرشيد فرزند مراد ۱۴- عالم فرزند غلام حسين ۱۵- حميد فرزند يارمحمد ۱۶-و ....